مصرف خرمالو در بازار اصفهان از ابتلا به بیماری پیشگیری می کند

در میان میوه ها، خرمالو (Diospyros kaki) یک میوه محبوب و گسترده است که با بسیاری از ترکیبات فعال زیستی از جمله پلی فنول ها، ترپنوئیدها، استروئیدها، فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، مواد معدنی و فیبر غذایی غنی شده است.

برخی از اجزاء مانند فنولیک ها، آنتی اکسیدان ها، استرول ها و فلاونوئیدها به دلیل توانایی آنها در پیشگیری یا کنترل بیماری های مختلف، تأثیر مفیدی بر سلامت انسان دارند.

این اجزای زیست فعال نقش مهمی در کاهش سفتی شریانی ایفا می کنند و از اکسیداسیون لیپوپروتئین های با چگالی کم (LDL) جلوگیری می کنند و در نتیجه از تشکیل پلاک آترواسکلروتیک جلوگیری می کنند.

بسیاری از فیتوکمیکال ها همچنین دارای اثرات ضد جهش زایی هستند و سیستم ایمنی را تنظیم و تحریک می کنند و در نتیجه منجر به عملکرد طبیعی متابولیسم می شوند.

تعدادی از آنها همچنین به عنوان عوامل شیمیایی، ضد سرطان، ضد التهابی و تعدیل کننده ایمنی عمل می کنند.

از این رو، خرمالو نیز مانند سایر میوه ها حاوی تعدادی ترکیبات کاربردی است که برای ارتقای سلامت انسان مفید است.

هدف این مقاله ارزیابی مشخصات شیمیایی میوه خرمالو در بازار اصفهان با اشاره به اجزای فعال زیستی آینده نگر و بررسی عملکرد و کاربردهای بالقوه آنها در پیشگیری از بیماری است.

منشا و تولید خرمالو

جنس Diospyros از خانواده Ebenaceae است و بیش از 350 گونه شناخته شده دارد.

دیوسپیروس کاکی (خرمالو) که با نام خرمالوی ژاپنی یا شرقی نیز شناخته می شود، میوه ای برگریز است که منشا آن آسیای شرقی است.

مناطق با تابستان نسبتا معتدل و زمستان معتدل مناسب ترین مناطق برای رشد آن هستند. این در چین، ژاپن و کره گسترده است، جایی که به طور سنتی برای اهداف دارویی استفاده می شود.

تولید خرمالو با نرخ 5.76 درصد در سال در حال گسترش است که آن را با تولید سالانه 3.63 میلیون تنی متریک، پنجمین محصول سریع در حال توسعه میوه در جهان می کند.

چین با تولید سالانه 1.65 میلیون متریک تن در رتبه اول تولید خرمالو در جهان قرار دارد.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.